Over Malin

Over Malin

portret malin

Malin in 33 woorden (zo oud ben ik immers):

journalistiek, ouderschap, eindredactie, lezen, goedlachs, films, stijl, tijdschriften, boeken, muziek, concerten, nagellak, tassen, Apple, gadgets, blogs, schrijven, talen, vriendelijk, taaltijger, wayfarer, inkt, kookboeken, kinderboeken, badbruisballen, autorijden, reizen, alleseter, liefdevol, gin&tonic, design, herinneren, koesteren.

Skills and such:

Na mijn vwo ging ik Geschiedenis studeren, in de veronderstelling dat ik daarna Literatuurwetenschap zou kunnen doen. Nee dus. Niet getreurd, een jaar ertussenuit: veel maanden werken, een paar maanden op reis. Eenmaal terug in Nederland (juni 2003) werd ik gewezen op de nieuwe studie Kunst, Cultuur en Media. Ik haalde mijn BA – afstudeerrichting Film/Kunstbeleid en Management – en werd aangenomen voor zowel de MA Journalistiek als de ReMa Literary and Cultural Studies.

Needless to say: ik koos voor de eerste. Tijdens mijn studie deed ik onder meer ervaring op als redacteur bij de Faculteit Economie en Bedrijfskunde en bij de website Seniorenkrant Groningen. Mijn eerste baan voor het echie was in het Groene Hart, waar ik mijn schrijfskills combineerde met mijn supermarktloopbaan. Ik verruilde na 2,5 jaar de ondernemers en de versassortimenten voor de multinationals, de beurs en de woningmarkt en ging aan de slag als redacteur economie bij het inmiddels overgenomen Novum Nieuws.

Twee jaar verder en een kind rijker begon ik in februari 2015 voor mezelf. Puur toeval, eigenlijk.

Opdrachtgevers:

LINDAnieuws Libelle Mediaplanet RUG FEB

Malin Kox Tekstproducties staat ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder nummer 62716182.

Leave your comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.