persoonlijk / reizen

5 redenen waarom je prima in februari naar New York kunt

5 redenen waarom je prima in februari naar New York kunt

Rotweer, regen, kou: New Yorkse winters staan niet bepaald bekend om hun milde karakter. Vrijwillig de oversteek maken naar de Big Apple ergens in november tot en met februari (oké, met uitzondering van de kerstdagen) zal bij jou dan ook waarschijnlijk niet bovenaan je verlanglijstje staan. Ik geef je 5 redenen om dat tóch een keer te doen.

Komen ze!

Het is goedkoper
Lekker Hollands, whatever, maar wel waar. Omdat je buiten het hoogseizoen zit, kosten zowel vlucht als hotel je minder. Natuurlijk, het hangt er een beetje vanaf met welke maatschappij je vliegt en welk hotel je kiest, maar dat is in de zomer ook zo (ook niet het beste seizoen voor New York, maar dat is weer een ander verhaal).

Wij vlogen voor ongeveer 500 euro pp, rechtstreeks, om schappelijke tijden. Voor het viersterrenhotel op W 36th Street (tussen 5th en 6th Avenue), betaalde ik 1100 euro voor 7 nachten. Ter vergelijking: in mei en september betaal je voor hetzelfde hotel tussen de 1900 en 2000 euro. Dat kan vast goedkoper (ik noem een AirBnB); ik vond het niet erg om dit bedrag neer te leggen en ik denk dat het voor de luxe en locatie die we hadden geen slechte deal was. En met onderstaand uitzicht was het zeker geen straf.

Uitzicht Empire State MK

Het is rustiger
Met 6 anderen op de rondvaartboot langs het Vrijheidsbeeld varen. Binnen 10 minuten op de 86e verdieping van het Empire State Building staan. Altijd genoeg CitiBikes tot je beschikking. Het feit dat er midden februari gewoon veel minder toeristen in New York zijn, is misschien nog wel leuker dan die goedkopere hotelkamer. Ik had overigens het idee dat dit niet alleen voor de toeristische attracties gold, maar ook voor bijvoorbeeld eettentjes. Hotspots als de Chelsea Market en The Butchers Daughter hadden rond brunchtijd/diner genoeg tafeltjes vrij. Lekker relaxed!

Het is Restaurant Week
Oké, misschien niet DE reden om in februari naar New York te gaan, maar als je er dan toch bent… Eindelijk de kans om bij dat ene sterrenrestaurant te eten voor een fijn prijsje. Mij viel op dat vooral veel restaurants op Manhatten er aan meedoen. In Brooklyn, toch wel de hip, hot en happening borough op het moment, was het aantal eetgelegenheden voor Restaurant Week op twee handen te tellen. Hopelijk is dat volgend jaar, als jij er bent ;-), anders.

Je krijgt 2 voor de prijs van 1
Kijk maar eens naar onderstaande foto’s. Je moet een beetje mazzel hebben en wij hadden dat. De ene dag konden de jassen los en zaten we in de zon op het terras. De dag erna… Nou ja, kijk zelf maar. Ik moet er eerlijk bij vermelden: ook voor New York is deze omslag vrij extreem en was het op de lentedag uitzonderlijk warm voor de tijd van het jaar.

New York mooi weer MK New York sneeuw MK

Chinees Nieuwjaar
Leuk hoor, de optochten in Den Haag, Rotterdam en alle andere steden met een Chinese wijk. Niet te vergelijken met de optochten in het New Yorkse Chinatown met het Chinese Nieuwjaar. New York is op haar beurt weer niet te vergelijken met China zelf, maar soit. Net als voor Restaurant Week geldt dat het niet je hoofdreden is om naar de VS af te reizen, maar het is zéker een leuke bijkomstigheid.

1 comment

Leave your comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  • Забирай промокод для Sweet Bonanza и получи бонус до 200 тысяч рублей! Используй уникальный промокод SWEETBOOM при регистрации и наслаждайся преимуществами, которые предлагает 1win.
    Поспеши, время ограничено — начинай свою игру с дополнительными средствами на счету уже сегодня!

Related