bevallen / lexicon / persoonlijk

Het Grote Lexicon van Bevallen en Opstaan

Het Grote Lexicon van Bevallen en Opstaan

In de afgelopen weken heb ik (bijna) dagelijks déjà vu’s ervaren: oh ja, zo was dat met een baby’tje. En, nog erger dan bij de eerste: dat ze me dát nou nooit hebben verteld toen ik nog met een toeter van een buik rondliep. Daarom, een beetje ter lering maar vooral ter vermaak: Malin’s Lexicon van Bevallen en Opstaan en Huilen en Verdergaan.

Met vandaag:

De I van Infacol
Als je baby er net is, ben je al lang blij dat het aanleggen (een lemma op zich waard) goed lukt of dat de kleine de flessenspeen pikt. Je overleeft de stuwing die na een dag of twee op gang komt en dan sta je voor de volgende uitdaging: krampjes. Heel begrijpelijk dat die hun intrede doen overigens, de darmen van je kleintje beginnen op gang te komen en dat is even wennen.

Om de baby te ontzien en jezelf peace of mind te geven, zijn er wat middeltjes in de handel die beloven de krampjes te verminderen. De bekendste is misschien wel Infacol: een dikke, witte substantie die naar sinaasappel ruikt. Werkt als een tiet voor onze kleine, maar heeft één nadeel: het mondje van je baby wordt er glibberig van.

Als in, niks meer vast kunnen houden glibberig. Probeer ‘m dan nog maar eens aan te leggen. Lieve mensen van Infacol, kunnen jullie dáár niet wat aan doen?

De Z van Zoogkompres
Zonder twijfel het minst sexy attribuut dat je post partum gebruikt. Nog minder geil dan ‘maandverband’ en ‘kapotje’ (al ken ik niemand die dat woord nog gebruikt, maar dat terzijde). Borstvoeden, no problemo, maar waar laat je die enorme wit-katoenen schijf? In je bh? Dan blijft er niks van over. Van je schoot valt ‘ie af en op je armleuning… Nou ja, dat kan thuis wel, maar ziet er in een café wellicht wat vreemd uit.

Toch zijn die krengen onmisbaar als je borstvoeding geeft. Daarom een tipje van mij: kies de duurdere variant van bijvoorbeeld Natusan. Ja, die van de drogist doen ook hun werk, maar vallen na een halve dag goed lekken bijkans uit elkaar van ellende. Dan leg ik liever een euro extra neer voor die zachte, voorgevormde, super-absorberende van het A-merk. Gun jezelf dat beetje luxe. Je tepels zullen je ook dankbaar zijn.

Leave your comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Related