persoonlijk

3 mei: Händel’s Messiah

3 mei: Händel’s Messiah

Een van mijn lievelingsvideo’s op Youtube is het Hallelujah uit Händel’s Messiah. Om preciezer te zijn: de versie van North Penn High School, uit hun winterconcert van 2006. Het is vast niet de meest gelikte versie, voor het camerawerk hoef je al helemaal niet te kijken en af en toe is het allemaal net iets te rumoerig.

Maar het enthousiasme en de kracht waarmee die 200+ leerlingen staan te zingen, daar krijg ik el-ke keer weer kippenvel van. Als ik luister naar deze uitvoering, verlang ik ernaar om ook onderdeel te zijn van een groter geheel, van een groep, om ook zulke emoties op te kunnen wekken.

Ik ken verder helemaal niemand van deze school in Pennsylvania. Te gek toch, dat ik desondanks hun muziek kan luisteren. In een video van 15 jaar oud. Op Youtube.

Kwam er vanavond tijdens het muziekjes luisteren achter dat ze het elk jaar zingen en dat er ook recentere versies zijn van hun Hallelujah. Maar die heb ik nog niet durven luisteren.

Leave your comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Related